Leel-Őssy Zoltán – Pirategames
szeptember 9, 2022
Kókány Zoltán – Corvin Holding
szeptember 9, 2022

Verner András – Henex System Zrt.

 

Verner András a Henex Systems Zrt. vezető tisztségviselője, energetikai szakértőként 2015-ben csatlakozott a BCC-hez. Idén a hetedik évét kezdte nálunk. Megkérdeztük tőle, miként vélekedik a BCC-ről?

  • Miért hosszabbítottál ismét? Kérlek, beszélj erről egy kicsit bővebben!

Azért, hogy utolérjem a Márkot! Komolyra fordítva a szót: mert kéthetente szerdánként mást csinálok, mint más napokon szoktam. Kiszakadok a megszokott monotóniából. Vonattal, tömegközlekedéssel megyek be, ami abszolút nem jellemző rám. Teljesen máshogyan telik így a napom, mint a többi. 

És nyilván jöttek be üzletek is a BCC-n keresztül, de ez mellékes! Jó a társaság. Ha bejön egy üzlet az jellemzően több millió forint bevételt jelent. Amióta tag vagyok, nekem bejött négy üzlet, tehát számomra az elkövetkező tíz évre, -bármennyit emel is a tagsági díjon a  Barbi-, a BCC-s kapcsolatok bőven behozták a kiadott pénzt.

Tehát a válaszom röviden: főleg azért hosszabbítottam, mert a mindennapokból kiszakítom magamat. Mellesleg pedig még üzletet is jelent, jelenthet.

  • A nyolcadik évedbe belevágva mit vársz a BCC-től, mi újat tud még neked adni?

Azt vettem magamon észre, hogy sokkal aktívabb vagyok, sokkal többeket próbálok összekötni. Ráadásul nem csak üzleti, hanem magánügyben is kapok segítséget, például most csatlakozott hozzánk Suplicz Emőke, aki a fiamnak tud majd segíteni, mivel szövegértési problémái vannak és ez egy idegen nyelven esetében még nagyobb gond. A rengeteg sport mellett az ilyen plusz segítségek nagyon sok időt tudnak megtakarítani neki. 

Volt olyan eset is, hogy egy BCC-s tagtárs ajánlott nekem hét éve egy Miele mosógépet. Ami azóta is kifogástalanul működik. Amúgy eladó, mert nagyon nehéz és nem vittük el az új házunkba (érdeklődni privátban😊 ).

Tehát apróságok, amiket nem feltétlenül lehet pénzben mérni. Nem csupán az üzletről beszélünk, hanem a networkingről is. Arról, hogy öt-hat emberen keresztül eljuthatsz valakihez, aki olyan dolgokban képes segítséget nyújtani, amire nem is gondoltál volna.

Mondok egy konkrét példát. Illés Peti szoftverfejlesztő. Azonban nekem nem állt össze, hogy ő milyen típusú szoftvereket fejleszt. Energetikusként nagyon sok pályázatíró igénybe vesz minket, mert plusz pontokat jelentünk, vagy jobb elbírálás alá esnek a pályázatok, amiben van energetika. Felhívott az egyik pályázatíró. Elmondta, hogy összeállt egy új szövetkezet, kellene nekik egy raktárprogram. Bár informatikai mérnök vagyok, ám teljesen eltávolodtam már a szakmától, ezért körbenéztem, bedobtam az igényt a „közösbe”. Ki is derült, hogy Illés Petinek majdnem kész terméke van erre. Csak pár dolgot kell átírni a programban. Így öt perc alatt tudtunk ajánlatot adni a pályázatírónak. Aki azért fordult hozzám, mert ötlete sem volt, hova nyúljon, kihez forduljon. El is nyertük nála az üzletet: ez nekem egy sok tízmilliós üzlet, természetesen Petinek is jut. Nyilván nem nyereségről beszélünk, hanem bevételről. És ezt a BCC-n keresztül tudtam/tudtuk megcsinálni.

www.henex.eu