Csont Szabolcs – DYB Group Kft.
május 3, 2021
Further
Illés Péter – Further Digital Solution
július 7, 2021

Torma Judit – Nessum Bt.

 
   “Hogyan lesz úgy üzlet a BCC-ből, hogy a kisujjunkat sem kell érte megmozdítani? Minden úgy kezdődött, hogy ott voltam a reggeliken, tréningekre jártam, csoportot látogattam, mint minden valamirevaló BCC-s. Minden alkalommal elmondtam, hogy én vagyok az, aki hozzáférést tudok nektek adni a GDP kb. 5%-át kitevő állami megrendelésekhez, amit amúgy közbeszerzésnek hívnak. Nagyon akartam a sikert, az új ügyfeleket, és minden tőlem telhetőt meg is tettem érte. A nagy akarásnak azonban – a mondás szerint is – csak nyögés a vége.

Történt ekkor, hogy az egyik tagtársunk érdeklődését felkeltette a
közbeszerzés (értsd: részesedés az állami megrendelésekből, vagyis PÉNZ!). Mivel azonban még nem rendelkeztek a szükséges hozzáférésekkel, az én egyik cégemet regisztráltuk be helyettük (tanulság: mindenre van megoldás). Végül a cég mégsem indult a közbeszerzésen. “Na, ebből se lesz üzlet.”-gondoltam magamban.

 

Pár nappal később a cégem email címére megérkeztek a tenderben azok a kérdések, amit a versenytársak tettek fel. A kérdésekből látszott, hogy legalább egy ajánlattevőnek semmilyen tapasztalata nincs közbeszerzésben, és tanácstalan, mivel elég alapvető kérdéseket tett fel. A levélben szerepelt a kiíró email címe is. Mivel cégünk egyik és fő profilja, hogy ajánlattevőknek segítünk eligazodni a közbeszerzések világában, írtam egy emailt a kiírónak, hogy ha gondolja, ajánljon engem a kérdéses ajánlattevőnek, én szívesen segítek neki.

Pár perc múlva megcsörrent a telefonom. A kiíró ügyvezetője volt az. Lelkesen és hálálkodva mondta, hogy a legjobbkor küldtem el a bemutatkozómat, mivel rég küzdenek egy kanadai ajánlattevővel, és nem találtak olyan céget, aki angol nyelven is rendelkezésre tud állni. Nem csodálkoztam, mivel ebben jelenleg piacvezetők és egyedülállók vagyunk – de a SEO-s kolléga fülét meg fogom rángatni!

Így esett, hogy jelenleg együtt dolgozom egy 200 milliós tender ajánlatának összeállításán egy nagy nevű kanadai aukciósházzal. És mindezt a Copyramanak és Pintér Lacinak köszönhetem! Akarás helyett áramlás. Ha szeretnél ennek az áramlásnak a része lenni, és hagyni, hogy mások csinálják a marketinget helyetted, és profi értékesítő csapatod legyen, gyere reggelizni velünk!”

Torma Judit
Nessum Bt.
www.nessum.hu