Klausz Norbert – Lakás Market
augusztus 9, 2022
Dr.Németh József – Illés & Németh Ügyvédi Társulás
szeptember 9, 2022

Suplicz Emőke – WISE Business English Solutions Kft.

 

Suplicz Emőke 2022. január közepén csatlakozott a BCC-hez. Megkérdeztük őt, miért minket választott, és milyen benyomásai vannak eddig a BCC-vel kapcsolatban?

  • Miért csatlakoztál a BCC-hez?

Gyulai Évi tagja a miskolci BCC-nek, akivel vezetőtanárként dolgoztam együtt a WISE nyelviskolában. Ő viszont időközben felvette azt a profilt, ami gyerekkorától fontos a számára: szörpök tervezésével és készítésével foglalkozik Gömörben – mélymulcsos bionövényeket használva alapanyagként. Ezzel a tevékenységi körrel lépett be a BCC-be. Ő mesélte, hogy neki nagyon sok jó tapasztalata volt a BCC-ben. 

Meghívott vendégnek a miskolci csoportba, ahová el is mentem, és már az első találkozó során rengeteg segítséget kaptam. Összesen tizenegy ajánlásom lett. A proaktivitást és azt a lendületet, ami abban a csoportban volt nagyon szimpatikusnak tartottam. Ám mivel budapesti vagyok, itt is születtem, kézenfekvő volt, hogy meglátogassak egy budapesti csoportot is. Elmentem hát, és ott is hasonló tapasztalataim voltak. Végül emellett a csoport mellett döntöttem. 

  • Mit vársz/vártok a BCC-től? Mi lett a tizenegy ajánlással?

Már számos együttműködésünk született, és azt gondolom, hogy továbbiak is lesznek.

Egyrészt, mert a közös együtt tanuláson kívül több kreatív kezdeményezés is van: különleges órák tartása, különleges programokkal.

Másrészt azért, mert most volt egy vezetőváltás nálunk. Mivel Évi összpontosítani szeretne a másik üzletére, én vettem át a feladatát. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy tisztán tudjam kifejezni és meg tudjam mutatni, mi a mi egyéni profilunk, miben más ez az iskola, mint általában egy bármilyen nyelvi szolgáltatás. Azt remélem, hogy ezt egy közösségben lehet talán a legjobban megértetni. Ez nem úgy működik, mint egy egyszerű reklámfelület. Alkalomról alkalomra találkozunk egymással, a személyemen keresztül találkoznak azzal, amit képvisel az iskola, így könnyebben átjöhet, hogy ez egy minőségileg másfajta szolgáltatás.

Várom már, hogy az egyediség képe alakuljon ki a WISE-ról, tudatosuljon, hogy nem megszokott megoldásokat ajánlunk, s hogy tényleg igazán rugalmas és ügyfélközpontú nálunk minden. Kéthetente van lehetőségem új történeteket megosztani, így példákon át válhat érthetővé, hogy komplex szolgáltatásokat nyújtunk a tanításon, a tolmácsoláson át egészen a fordításig. Rögzülhet az a kép, hogy képesek vagyunk diszlexiásokkal, ADHD-sokkal foglalkozni. Ezek azok az apróságok, amik így együtt olyan egészet adnak, amely már nem is apróság. Így nézve a profilunk kiemelkedik a többi üzleti nyelviskola, nyelvi szolgáltató közül. És addigra talán a BCC-s diákjaink, mentoráltjaink saját tapasztalatai is beérnek.

  • Milyen sikereket értetek el az elmúlt pár hónap során?

Több egyéni, illetve kiscsoportos óra indult el BCC-sekkel. Csak pozitív visszajelzést kaptunk, miközben mindig várjuk a konstruktív kritikát, a tisztán látható extra igényeket. Ezen kívül lett tolmácsolási megbízásunk is a BCC-n keresztül. Kapcsolatokat, visszajelzéseket kaptunk azokhoz a nagy cégekhez, akik ajánlatkéréssel megkerestek minket. Gyakorlatilag minden megkeresésből lett eddig valami.

  • Kinek ajánlanád a BCC-t és a networking-et?

Olyan egyéni vállalkozókra gondolok, s belőlük van talán a legtöbb az ismeretségi körömben, akik egyedül érzik magukat azzal, amit csinálnak. Azt gondolom, hogy egy jó közösség nélkül borzasztó nehéz dolgozni. A magam részemről nagyon örülnék annak, ha a BCC-s reggelik mellett lenne egy olyan profil is, ahol megoszthatnánk a problémákat, stratégiai megbeszéléseket tarthatnánk, közösen gondolkodhatnánk. Ez egy olyan jellegű elméleti közös munka vagy műhely lehetne, amely ezeket az egyéni vállalkozókat és kis cégek vezetőit kiemelné ebből a magányból. 

  • Miért szeretsz hozzánk járni és mit szeretsz itt a legjobban?

Azt hiszem, a legjobb élmény az, hogy kéthetente arra kapok lehetőséget, hogy meg tudjam fogalmazni: ki vagyok, mik vagyunk. Ehhez egy tükröt is kapok, s én ugyanezt adhatom másoknak. Igen, ez egy nagyon fontos, csiszoló élmény.

wiseenglish.hu