Az ember megelőlegezi a bizalmat, amit vissza fog kapni
március 26, 2020
Kommunikálj az ügyfeleiddel, szerezz újakat!
április 15, 2020

Bartucz László – “Növekedj a válságban” című minikurzusa, melyben azonnal használható gyakorlati ötleteket kapsz, mellébeszélés nélkül.


A nehéz helyzetben próbálok tanácsokkal, és ötletekkel segíteni a vállalkozókon.

Valós saját tapasztalat (mostani, több százmillió forint árbevételű cégeimet a 2008-2009-es válságban építettem fel; a feleségemmel közös – kb. félmilliárd értékű ingatlan-portfóliónk is ebben az előző válságban született); és sikeres vezetők tudása alapján szedtem össze a javaslataimat.

Íme tehát a több-részes házi feladatokkal is tarkított „NÖVEKEDJ A VÁLSÁGBAN” című minikurzusom.


Növekedj a válságban – Minikurzus

Ezt a receptet követik a sikeres vállalkozások!

A teljes gazdasági összeomlások esetére viszonylag sztenderd recepteket követnek a sikeres vállalkozások. Ezeket foglalom most össze, és folyamatosan teszem közzé az egyes pontokat is részletesen.

Egy üzleti klub tulajdonosaként egyértelmű, hogy nem az elsővel fogom kezdeni, hanem az ötödikkell: ügyfélszerzés, kapcsolatépítés, ügyfél-megtartás ☺.

Ha már most soron kívül meg szeretnéd kapni ezt az anyagok, itt kérheted!

10 pontos válságkezelés:

1. Ne pánikolj!

Állíts fel verziókat a válság lefutására, és elemezd ki az időtartamukat, gazdasági hatásaikat! Készíts üzleti terv verziókat (üzleti terv ≠ számok egy táblázatban). Üzleti terv = akcióterv, minden lépés költsége és hatása, egymásutánisága, majd ezek pénzügyi eredménye. Mérd fel a tartalékaidat is!

2. Ne ámítsd magad!

A dráma nem ér véget a szigorítások feloldásával. Elhúzódó gazdasági hatások lesznek, számolj ezekkel! A válság lehet mélyebb és hosszabb. A túlzott optimizmus megakadályozhat abban, hogy a legfontosabb és általában legfájdalmasabb lépéseket AZONNAL MEGTEDD! A válságok lefutására is vannak már statisztikai elemzések az elmúlt 100 évből.

3. Dobd el a ballasztot!

Ha drága az albérleted, add vissza, és fél év múlva vegyél bérbe egy nagyobbat fél áron! Ne most vedd meg az új autódat! Mi a legfontosabb pár költség, ami létfontosságú? A többi átmenetileg kuka.

4. Az élet nem áll meg!

Ameddig csak lehet, tartsd fenn a szolgáltatást, más módon szolgáltass (pl. egy workshop, vagy üzleti reggeli online felületeken is megtartható)!

5. Kommunikálj az ügyfeleiddel!

Tartsd meg őket. Ha most nem vásárolnak, akkor hozzád térnek vissza majd, ha vége a balhénak! Szerezz ajánlásokat, és keress a kapcsolat-rendszered segítségével új ügyfeleket.

6. Agresszív fogyókúra!

Egy gyors fogyás a testednek veszélyes lehet, de a jelenlegi helyzetben az él túl, akinek marad tartaléka (VAGYIS SZABADON HASZNÁLHATÓ PÉNZESZKÖZE). Ha csak az optimális verzióra van tartalékod, akkor valószínűleg az elbukó 60%-hoz fogsz tartozni!

7. Fejlessz új terméket!

A régi jó szolgáltatásaid se mindig eladhatóak. Mit veszíthetsz ☺.

8. Tanulj a hibákból, ne ismételd Képezd magad!

9. Próbáld meg élvezni a helyzetet!

Tudom, hogy ez furcsán hangzik, de a legnehezebb helyzetben is meg kell találnod az élvezetes pillanatokat!

10. Ez még nem az alja!

Készülj fel, hogy a szakadék alján mindenből (autó, ház, gyár, részvény) olcsóbban lehet vásárolni!

JÓ MUNKÁT!


Érdekel a Minikurzus következő anyaga?

Az egyes pontok megoldásait mindig a BCC tagok között fogjuk először megosztani.
Ha nem vagy a BCC üzleti klub tagja, de szeretnéd te is soron kívül hamarabb megkapni a következő anyagot, akkor kattints ide, vagy a lenti gombra.