Barczi Krisztina – CIB Bank
szeptember 9, 2022
Molnár Ádám – Mr. Minden
szeptember 9, 2022

Kovács-Gyutai Alexandra és Kovács Péter – Mizaru Coffee Manufactory

 

Kovács-Gyutai Alexandrát és Kovács Pétert nemcsak azok ismerhetik, akik üzleti reggelikre járnak, hanem azok is, akik az Eötvös10  büféjébe betérnek és fogyasztottak már valamit.  Ha pedig speciálisan kávéélményért néztek be hozzájuk, ezt teljes mértékben meg tudjuk érteni. Szenvedélyes elhivatottságukkal a kávékultúra népszerűsítése iránt mi is minden egyes alkalommal találkozunk. Ezért is örültünk, amikor nemrégiben tagként csatlakoztak networking csapatunkhoz. Természetesen nekik is feltettük szokásos kérdéseinket.

  •  Hogyan találtatok a BCC-re, mik az első tapasztalataitok, miért szerettek ide járni?

2021 októberében nyitottuk meg kávézónkat Budapesten a VI. kerületben, az Eötvös10 Művelődési Ház aljában, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy kávémárkánk a Mizaru Coffee Manufactory kapjon egy fizikai megjelenési felületet is, ami saját gondozásban van. Országosan már közel 50 kávézó, étterem és hotel kínálatában találkozhatunk Mizaru kávéval, ám szerettük volna egy olyan kis fészket, ahol üzleti és jövendőbeli partneri kapcsolatok építése mellett át tudjuk adni, minden betérő vendégnek a Mizaru életszemléletet. Ekkor még nem is sejtettük, hogy az üzleti kapcsolatépítés, közelebb kerül hozzánk, mint azt eredetileg terveztük.

2022 első negyedévében a BCC üzleti reggelik helyszínévé vált kávézónk, egészen pontosan annak különterme. Lee-Őssy Zoltán, interaktív tech-guru mutatott be minket Bárdos Barbarának, akinek jóvoltából fedeztük fel a BCC Üzleti reggelit.

Először csak a pult másik oldaláról, mint őket kiszolgáló személyzet tagjai ismerkedtünk meg a társasággal. Pár alkalom után, mikor megannyi kedves elismerő visszajelzést kaptunk a kávénkról, arra gondoltunk, ennyi jó ízlésű ember nem tévedhet, és közelebbről is megnézzük magunknak ezt a közösséget.

Elvárások nélkül, pusztán kíváncsiságból ültünk be közéjük. Már az egyperces bemutatkozások során arra lettünk figyelmesek, elképesztő az a figyelem és nyitottság, amivel itt egymás felé fordulnak az emberek. 

Egész vállalkozásunk mozgatórugója az, hogy adjunk mindig vissza valamit a közösbe, segítsünk a másikon. Hovatovább a mi iparágunk a ‘kávébiznisz’ gyakorlatilag csak üzleti ajánlások útján működik. Partnerhálózatunk jelentős részét is ennek köszönhetjük. Sokan gyártanak nagyon jó kávét, ám kapcsolatok nélkül bekerülni a HoReCa iparágba nagyon rögös út. Így minket már az első alkalom meggyőzött arról, nagyon jó helyen vagyunk.

Ahogy a bölcs majom: Mizaru, úgy mi is próbálunk minden körülmények között az élet pozitív dolgaira koncentrálni. Így elsődlegesen nem is financiális sikerekről szeretnénk beszámolni. Úgy érezzük, az elmúlt közel félévben, tudtunk átadni a nálunk reggelizők számára abból a szenvedélyből, amivel mi a kávézás kultusza felé fordulunk. 

A kávézás egy közösségkovácsoló szertartás, aminek keretében elszenderülő lelkünket megpróbáljuk visszajuttatni a testünkbe. Ha ez a mentalitás már átragadt másokra, mi nyertünk.

A BCC tagjai, kötetlenek, lazák, segítőkészek és már haza járunk közéjük. A szó szoros értelmében.

mizaru.hu