vallalkozo-tipusok
3 vállalkozótípus, akiknek a könnyű ügyfélszerzésről szól a BCC Üzleti Reggeli
augusztus 10, 2021
Suplicz Emőke – WISE Business English Solutions Kft.
szeptember 9, 2022

Klausz Norbert – Lakás Market

 
 

 

Klausz Norbert már régóta ismeri a BCC-t, hiszen korábban a munkatársunk volt. Azonban profilt váltott és manapság a Lakás Market tulajdonosaként, ingatlan tanácsadóként vesz részt a rendezvényeinken. 2021-ben csatlakozott hozzánk. Vajon hogy érzi magát egy év után nálunk?

 

  • Miért hosszabbítottál tagságot a BCC-nél?

Nagyon egyszerű oka van: működik az Üzleti Reggeli. Ezt már akkor is tudtam, amikor itt dolgoztam. Amikor vállalkozó lettem, tudatában voltam,  hogy szükségem lesz olyan közegre, amely túlmutat a saját kapcsolati hálómon, és segít nekem abban, hogy ebben a közegben is sikeres lehessek. S mivel ismertem korábban a BCC-t, számomra egyértelmű volt, hogy egy ilyen tagság jót fog tenni a cégemnek. 

Nem elsősorban az anyagiak vagy az üzletszerzés miatt, sokkal inkább a hasonló érdeklődési körű emberekkel való kapcsolattartás miatt járok ide. Jó, ha vannak körülöttem az enyémhez hasonló problémákkal küzdő emberek. Korábban multiknál dolgoztam és a baráti, ismeretségi körömben nem voltak vállalkozók, kizárólag alkalmazottak. Bár értékes kapcsolatok azok is, de nem támogattak a vállalkozóvá válásomban.

  • Mit vársz a BCC-től?

Ugyanazt várom, mint ami eddig is történt: további támogatást, hogy vállalkozóként, üzletemberként sikeres lehessek. Eddig megkaptam azt a szakmai támogatást, ami a sikerhez szükséges volt. Mindemellett üzletkötésre is volt lehetőségem, de ha fogalmazhatok így, ezt kevésbé tartom relevánsnak.

  • Milyen BCC-s sikereket tudhatsz magad mögött?

A legfontosabb, hogy megálltam a lábamon vállalkozóként. Ebben hatalmas szerepe van annak a BCC-csoportnak, ahová járok. Az ottani támogató tagtársaknak igen sokat köszönhetek. Emellett számos üzletet is köttetett az elmúlt évben. Arról nem beszélve, hogy még önmagam „csiszolására” is volt lehetőségem: vállalkozóként is megtaláltam a saját identitásomat, a cég által nyújtott képzések segítségével.

  • Kinek/kiknek ajánlanád a BCC-t és a networking-et?

Alapvetően bárkinek a hasznára válhat, mert mindenki megtalálhatja benne a neki fontos értékeket. Az a kérdés, hogy mit keres. Én azt látom, hogy olyan emberek nem lesznek sikeresek a networkingben, akik vagy nem értik, miről van szó, vagy képtelenek megfelelően használni. Illetve azoknak is haszontalan, akik rossz céllal jönnek. Aki például kétségbeesett vállalkozóként jön el az első reggelire, aki mindenképpen üzletet akar kötni, az biztosan nem fogja jól érezni magát. Olyan embereknek valók az üzleti reggelis találkozók, akik hosszú távon terveznek, akik tisztában vannak a saját szerepükkel és a cégük egészével. És képesek pozícionálni magukat a piacon. Ők képesek lesznek élni a támogatói légkör lehetőségeivel. 

  • Miért szeretsz hozzánk járni, mit szeretsz a legjobban?

Mert megtalálom itt azt, amit keresek. Kéthetente felüdülést jelent találkozni a tagtársakkal. Jó dolog kicsit együtt nevetni, kicsit együtt gondolkodni, a tudásunkat megosztani, tapasztalatot cserélni. Amit szeretek, az alapvetően a légkör és a hangulat.

 

Klausz Norbert
Lakás Market
www.lakasmarket.hu