networking
A BCC üzleti klub és a networking
július 8, 2021
vallalkozo-tipusok
3 vállalkozótípus, akiknek a könnyű ügyfélszerzésről szól a BCC Üzleti Reggeli
augusztus 10, 2021

Kalácska Viola – VIOL Design

 
 

Kalácska Viola lakberendező és enteriőrtervezőként, 2019-ben csatlakozott a BCC-hez. Nemrég hosszabbított újabb egy évet nálunk, ráadásul egy plusz tevékenységgel is csatlakozott hozzánk: rendezvénydekoráció és egyedi ajándékkészítő-profillal is tagságot váltott nálunk. 

  • Miért hosszabbítottál ismét? És honnan jött az ötlet, hogy plusz egy újabb tagságot válts?

Eredetileg a meglévő tagságom a miskolci csoportban volt, és amikor átkerültünk mi is az online-térbe, átkértem magamat az országos online-csoportba. Aztán jött a kérdés, hogy ott akarok-e maradni, vagy visszamegyek a fizikális miskolci csoportba? 

Úgy döntöttem, hogy maradok az online-térben, mert nagyon hatékonynak tartom ezt a csapatot. Viszont a miskolci csoportot sem szerettem volna otthagyni. Kézenfekvő volt, hogy ott is valahogy, valamilyen formában jelen szeretnék lenni, hiszen azok az emberek is nagyon értékesek a számomra. Nem csupán mint emberek, hanem mint üzleti partnerek is fontosak nekem a miskolci régióban. 

Megvizsgáltam, hogyha oda a dekoratív munkámmal vissza tudok menni és egy új tagságot ki tudok váltani, akkor azzal két legyet ütök egy csapásra. Ezáltal tehát Miskolcon népszerűsítem a dekoratőri munkámat, a lakberendező tevékenységemet valamennyire már ismerik, és ez a kettő annyira nem is különül el egymástól. Tehát úgy gondolom, ez egy jó lehetőség a számomra. Az országos online csoportban pedig lakberendezőként veszek részt, de persze dekoratőrként is tudok kapcsolatokat építeni. 

  • Mit vársz a BCC-től?

Elsősorban ügyfeleket, illetve olyan partnereket, akikkel együtt tudok dolgozni. Lehet, hogy nem lesz a megrendelőm, nem engem kér meg, hogy az otthonát, vagy az üzletét tervezzem meg, de állandó üzleti partneremmé mégis válhat, ahogyan például Gyulai Évi az lett. Vele olyan dolgokat alkottunk, amiket szolgáltatásként, én is kiajánlhattam az ügyfeleimnek. Tehát nem csupán olyan ügyfeleket várok a BCC-n belül, akiknek meg kell terveznem az otthonát, vagy esetleg az esküvőjét, hanem partneri kapcsolatokban is gondolkodom.

  • Milyen sikereket tudhatsz magad mögött?

A legfrissebb sikerem az együttműködés Balla Bálinttal. Ennek keretében Bálint készített egy videó-bemutatkozást rólam. Németh Józsival is van egy megállapodásunk. Ezeken kívül folyamatban van a miskolci csoport tagságából is néhány projekt. Például egy alacsony költségvetésű irodafelújítás. Ami számomra érdekes kihívás: hogyan dobjuk fel egy teret nagyon minimál költségvetésből? Kiélhetem a kreativitásomat. 

Továbbá Gyulai Évi is nagyon nagy felfedezés nekem. Szerintem ez oda-vissza működik. Több száz üveg szörpöt rendeltem már tőle különböző projektekhez. Van egy közös üzleti partnerségünk is, az esküvői köszönőajándékok, amit az esküvői szolgáltatásomban ki is ajánlok. 

De a BCC-nek köszönhetek olyan embereket, akiket az üzleti reggelik nélkül nem biztos, hogy megismerhettem volna. Ilyen például az asztalosom is, akit egy tagtársam mutatott be nekem. Nagyon meg vagyok elégedve a munkájával. Örülök, hogy rátaláltam, mert nagyon megbízható. Volt néhány próbamunkánk és nagyon jól dolgozik. Nagyon fontos, hogy az ügyfeleimnek megfelelő szakembereket ajánlhassak. 

Tehát az itt elért sikereim nem feltétlenül pénzben meghatározhatók, hosszútávon azonban nagyon sokat jelenthetnek majd a bevétel szempontjából is.

  • Kinek ajánlanád a BCC-t és a networking-et?

Olyan embernek, aki nyitott arra a kapcsolatépítés-típusra, amit mi mindennap végezünk. Annak, aki vállalkozó szellemű és látja a kapcsolatépítésben a lehetőséget. 

Aki már az elején elutasító, végig se hallgat, már megtanultam, nem is érdemes meghívni. Mára már egy beszélgetés alapján is le tudom mérni, megfelelő-e számára a BCC.

De ajánlom a rendszert olyan alkalmazotti státuszban lévő szakembernek is, aki a saját területén többet tud nyújtani azáltal, hogy részt vesz néhány ilyen eseményen és üzleti kapcsolatokat épít.

  • Miért szeretsz hozzánk járni, mit szeretsz itt a legjobban?

Elsősorban azért szeretek a BCC-be járni, mert nagyon motiváló. A két közeg, az online és a személyes más és más, és nem mindegy kivel ülsz le beszélgetni. Az online csoport számomra motiválóbb, mert dinamikusabban gondolkodtunk. Az a csoport olyan nekem mint egy lórúgás. Nagyon szeretem a csapatot és a gondolkodást is. Szeretem, hogy jó a hangulat. 

A miskolci csoportnál is nagyon jó a hangulat, de teljesen más egy személyes találkozó. Másképpen készül rá az ember. Ott azt szeretem, hogy a találkozók után még lehetőség van  a kötetlen, akár négyszeközti beszélgetésre. Sőt, előfordul, hogy a reggeli után elmegyünk valamelyik tagtársunkhoz, és nála még egy kicsit leülünk. Ezért szeretek a BCC-be járni.

violdesign.hu