Fábián-Seremetyev Márk – Asesor Consulting Kft.
november 6, 2017
Bartucz László – 1 Perces Bemutatkozás
április 11, 2018

Jurassza Zsófia – Fotográfus

Jurassza Zsófi fotográfus, idén kezdte a hetedik évét, a BCC-ben. Megkérdeztük tőle, miért választott ismét minket?

  • Miért váltottál illetve hosszabbítottál tagságot a BCC-nél?

Először azért csatlakoztam a BCC-hez, mert láttam, hogy itt megszerezhetem azt a tudást, ami vállalkozóként elengedhetetlen ahhoz, hogy elérjem a célomat. Lehetőségem van megtanulni, hogyan tudom jól és jövedelmezően működtetni a cégemet. Anno ezért neveztek engem mindig „képzésfalónak”. Ez a jelző mára nem annyira jellemző már rám. 

Tavasszal azért hosszabbítottam újra, mert a covid-időszak alatt nagyon jól esett, hogy volt egy olyan közeg amelynek tagjai pozitívan tekintenek előre és általában mindenre az élettel kapcsolatban. A megoldást keresik és kölcsönösen segítik egymást. Erre kiválóan alkalmas a BCC közössége. 

Mit vártál és vársz még a BCC-től?

Bevallom, igazából olyan nagyon sokat nem várok. Nagyon szeretem a BCC közösségépítő részét. Van egy biztos közeg, egy biztos közösség, akikhez bármilyen kérdésemmel, problémámmal bátran fordulhatok. Ha valaki tényleg tesz bele időt és energiát, jelen van a reggeliken rendszeresen, akkor a networking működik. Úgy gondolom, ha kitalálnám, hogy holnaptól például lovakkal szeretnék foglalkozni, és ehhez kérek segítséget, akkor simán lehet, hogy egy év alatt összehozhatnám a saját lovardámat. Előfordulhat, hogy a BCC-s tagok segítsége nélkül is elérném valamikor, de segítséggel sokkal könnyebben és rövidebb idő alatt sikerülhet. 

  • Milyen sikereket tudhatsz magad mögött?

Én nem számolhatok be az „egy ajánlásból ötvenmilliós bevétel” jellegű sikerekről, mert a tevékenységem nem ilyen természetű. Fotográfus vagyok. Nekem nagy könnyebbség például, hogy az egyperces bemutatkozás-képzés hatására ma már sokkal könnyebben és magabiztosabban el tudom mondani azt, hogy mivel foglalkozom, és nem jövök zavarba ha be kell mutatkoznom egy társaságban. Számomra inkább abban áll a BCC-sikerem, hogy határozottabb lettem és elsajátítottam a vállalkozói mentalitást. Sok együttműködésben volt részem, a tagokkal kölcsönösen segítjük egymást. Dolgozom együtt rendszeresen Németh Irén lakberendezővel, a D2-vel is többször volt már közös munkánk, most pedig Kollár Attila (ingatlanfejlesztő) keresett meg egy újabb munkával, de többeket említhetnék még. Sokszor megesik, hogy idővel teljesen más közegben ajánlanak, de erről szól a BCC és a networking: benne lenni az emberek fejében, hogy a megfelelő helyen a megfelelő időben eszükbe jusson a nevem és ajánljanak. Ez nem mindig az üzleti reggelin valósul meg, de pont ez a szép benne. 

  • Kinek ajánlanád a networkinget, a BCC-t?

Azoknak tudom ajánlani a BCC-t, akik szeretnének fejlődni. Olyanoknak, akik már elértek egy bizonyos pontra, de szeretnének továbblépni a vállalkozásukban. Kvázi letettek már valamit az asztalra, de elakadtak, keresik a következő lépést, és szeretnének tovább fejlődni. Vagy bővül a cégük, és ehhez jól jönne egy kis segítség. 

  • Miért szeretsz hozzánk járni, és mi az, amit a legjobban szeretsz a BCC-ben?

Elsősorban a jó hangulatot szeretem. Valamint a pozitív gondolkodású, egymást segíteni akaró embereket. Ezen kívül szeretem, hogy van lehetőség prezentáció formájában is bemutatni a munkáimat, mert sokkal jobb, amikor a képek beszélnek helyettem. Ráadásul így gyakorolhatom azt is hogyan adjak elő közönség előtt. S amit már korábban is említettem, szeretem, hogy könnyedén bármely problémámra megoldást tudok találni a BCC közegében. 

jurassza.com