Kókány Zoltán – Corvin Holding
szeptember 9, 2022
Neisz Laura – Soft Skill Akadémia
szeptember 9, 2022

Csáki Lívia és Tornai Balázs – Balagile

 

Tornai Balázs és Csáki Lívia 2021 decemberében csatlakozott a BCC-hez. Megkérdeztük őket, miért minket választottak, és milyen benyomásaik vannak eddig a BCC-vel kapcsolatban?

  • Miért csatlakoztatok a BCC-hez?

Mi egy kis vállalkozás vagyunk. Az iskoláinkkal és az agile transzformációs szolgáltatásunkkal nem mindig egyszerű megtalálnunk az ügyfeleinket. Az iskolánkkal könnyebb (erős social media jelenléten és hirdetéseken keresztül), de az agile transzformációs projekteket, ahol alapvetően a KKV-kal szeretünk együtt dolgozni, már nehezebb. Folyamatosan több csatornán keresztül is keresünk és abban reménykedtünk, hogy itt is van lehetőség üzleteket kötni azokkal, akik ez iránt érdeklődnek.

  • Kitől hallottatok rólunk?

Leskó Ricsi, korábbi volt tanítványunk ajánlott titeket Tornai Balázsnak. Így futnak össze a szálak. Emiatt esett a választás a BCC-re.

  • Mit vársz/vártok a BCC-től?

Üzleti partnereket elsősorban. Illetve nagyon szeretünk összekötni embereket. A megfelelő embereket a megfelelő emberekkel. A mi kis csapatunkon belül is van elég széles szakmai tudás, ám vannak olyan területek, amire nálunk házon belül nincs kompetencia, de adott esetben az ügyfelünknek, akivel dolgozunk szüksége lenne egy adott szakemberre. Volt ilyen eset nemrégiben: az egyik ügyfelünk, akivel együtt dolgozunk, marketing-szakembert keresett. A BCC-n keresztül sikerült is összekötni Rönky Balázzsal, a céget. Hasonlóképpen szakmai fordításra volt szükség egy másik ügyfelünknél: őket összekötöttük a Sonorilo csapattal. 

Számunka nagyon jó, hogy az ügyfeleknek olyan igényeit is tudjuk támogatni, amit a saját csapatunkon belülről nem tudunk kiszolgálni. Jó szívvel ajánlunk a BCC-ből szakembereket. Fontos, hogy az általunk ajánlott szakemberek megbízhatóak legyenek, és a BCC egy olyan közösség, amit maximálisan megbízhatónak tartok. Gondolkodás nélkül ajánlok innen bárkit, bárkinek.

  • Milyen sikereket értetek el az elmúlt pár hónap során?

Lassan körvonalazódik, hogy miért csatlakoztunk a BCC-hez. Van egy kis társaság, akik egy informatikával, adatbiztonsággal foglalkozó csapat. Ők felkapták a fejüket, amikor az egyik BCC-s bemutatkozást tartottuk. Remélem velük sikerül egy jó együttműködést kialakítani! 

Ezen kívül pedig adódtak egyéb összekapcsolódások, közvetítések az ügyfeleink felé. Ezek szintén sikerek, s ez a BCC-nek is jó és az ügyfeleinknek is, hiszen boldogok attól, hogy megfelelő szakembereket ajánlottunk nekik. 

  • Kinek ajánlanád a BCC-t és a networking-et?

Egyrészt a KKV szektor vállalkozóknak és olyanoknak, akik nem feltétlenül könnyen találnak ügyfeleket. Másrészt pedig hozzánk hasonló kisvállalkozásoknak, amelyek bíznak abban, hogy közösségi összefogással még könnyebb megbízható, jó üzleteket kötni. Pontosan a bizalom miatt.

  • Miért szeretsz hozzánk járni és mit szeretsz itt a legjobban?

Speciel azért, mert mindig új és új arcokat, új és új területeket ismerek meg, úgy gondolom, hogy még mindig nem találkoztam mindenkivel. Folyamatosan jár az agyam, hogy kit-hova-merre-kivel lehet összekötni. Illetve azon is szoktam gondolkodni, hogy az én ismerőseim között van-e esetleg olyan valaki, személy, akit egy-egy keresés alkalmával ajánlani tudok, mint például sminkeseket Péterfai Erikának vagy éppen Hibály Csilla coach-ot Bárdos Barbinak.

Ezt a támogató szerepkört nagyon szeretem, ezzel is foglalkozom, hiszen Scrum Masterként és mentorként tevékenykedem. Az iskolában az új karriert keresők átképzése, majd utána a megfelelő emberek megfelelő emberekkel való összekötése az egyik területem, hogy jó helyen induljanak el az új munkakörükben. Ez számomra egy küldetés, és úgy érzem, hogy itt is remek terepet találtam erre.

balagile.com