Rönky Balázs- RBL Marketing
július 13, 2017
Jurassza Zsófia – Fotográfus
február 26, 2018

Fábián-Seremetyev Márk – Asesor Consulting Kft.

 

Fábián-Seremetyev Márk az Asesor Consulting Kft. tulajdonosa, 2013-ban csatlakozott a BCC-hez. Idén a kilencedik évét kezdi nálunk. Megkérdeztük tőle, miként vélekedik a BCC-ről?

  • Miért hosszabbítottál ismét? Kérlek, beszélj erről egy kicsit bővebben!

Én most már hét vagy nyolc éve vagyok BCC-tag. Emiatt a hosszabbítások szakaszokra oszthatók: az elején azért hosszabbítottam, mert számomra ez volt az első networking-klub, ahová csatlakoztam. Nyolc évvel ezelőtt kóstoltam bele, elkezdtem gyakorolni a kapcsolatépítést, kábé nulla tapasztalattal. Így akkor az első években a hosszabbítás arról szólt, hogy fejlődni, tanulni szerettem volna ezt az egész struktúrát. Igyekeztem jobban megismerni az ajánlói rendszert, a közösséget.

A harmadik évtől kezdődően pedig az ügyfelek is kezdtek érkezni. Az első években inkább beszállítói oldalon erősödtem meg. Megismertem például Sípos Csabát, akivel nyugdíj és hitel fronton dolgozunk együtt. De rajta kívül még számos más beszállítót is, akik hasznos fogaskerekei az Asesornak. A harmadik évtől jelentek meg az ügyfelek, akiknek pályázatírási szolgáltatást nyújthattunk. Onnantól kezdett kijönni a matek is. Ha csak a pénzügyi részét nézem a dolognak: elég erőteljesen pluszba lendültünk.

Most, a nyolcadik évben is írunk pályázatot BCC-s ügyfeleknek, de már sokkal jobban ráérek, a hangulat így még jobb. (Nem mintha eddig nem lett volna az.) De immár egy lazább, kéthetenkénti program lett számomra ez a minden második szerda. Eljövök és jól érzem magamat. Nem csupán az anyagi szempont számít, mert számít, ez nem titok, s benne van a három okban, ami miatt hosszabbítottam, de ugyanilyen fontos a hangulat és a kötetlenség is.

  • A nyolcadik tagsági éved után mit vársz még a BCC-től, mi újat tud még neked adni?

Ugyanezt a kötetlenséget várom, ezt a jó hangulatú üzletelést! Ezt feltétlenül! A 2022-es céljaim között szerepel az is, hogy szeretnék mind a három vagy négy képzésen újra részt venni. Tehát a képzéseken való részvételt, aktívabban igénybe fogom venni. 

Másfajta elvárásom nincsen. Hacsak az nem, nehogy olyan markáns változások történjenek, hogy leépül a klub, eltűnnek a tagok… Ez ellen én is próbálok tenni!. 🙂 

Esetleg a BCC24 felület lehetne egy kicsit felhasználóbarátabb. 😉

  • Milyen sikereket tudhatsz magad mögött?

Ez is kettős. Egyrészt sikerként élem meg a személyes networking-fejlődésemet. A nulláról eljutottam oda, hogy élvezem, szeretem és csinálom. Úgy gondolom, egész jól megy az üzleti közösségben való aktív szerepvállalás. Ezt a BCC-nek köszönhetem.

A másik, amit sikerként könyvelek el: a BCC-s ügyfelek, akiknek segítettünk és a mi szolgáltatásunk által sikeresen pályáztak, s ennek következtében megvalósították a terveiket.

  • Kinek ajánlanád a BCC-t és a networking-et?

Azoknak a vállalkozóknak, akik fejlődni szeretnének, kapcsolatokat akarnak bővíteni, és hajlandóak energiát is beletenni mindebbe. 

Azt gondolom, hogy az a kisebbik része az egész networking-rendszernek, hogy eljársz kéthetenként reggelizni, ott vagy két órát. Sokkal fontosabb, hogy nyitott legyél a társakra, s hogy az általuk ajánlott emberekkel felvedd a kapcsolatot, beszélgess, légy kreatív! Mire gondolok? Ha például felvet egy problémát, akkor gondolkodj el rajta, tudsz-e segíteni a problémám megoldásában? 

Ha nagyon röviden akarok válaszolni a kérdésedre, akkor azt mondom, a BCC-t a nyitott cégvezetőknek ajánlom, akik hosszútávon, stratégiában, ügyfelekben és tapasztalatokban gondolkodnak.

  • Miért szeretsz hozzánk járni, mit szeretsz itt a legjobban?

A miértre a válasz a csapat, meg a közösség. 

És nyilván azért is szeretek ide járni, mert sikerünk van. Olyan tevékenységgel foglalkozik, amely által pályázatokat biztosíthatunk a BCC-s tagoknak, s amikor azok megvalósulnak, az jó érzéssel tölti el az embert. 

Ezen túlmenően a személyes fejlődés is fontos része ennek a rendszernek. S a BCC pont annyira kötött, amennyire kell, ám nem annyira kötetlen, hogy kaotikussá váljon. Nem mennek vasszigorral a dolgok. Szóval, ha egy mondattal kellene válaszolnom, akkor a hangulat és a társaság miatt szeretek a BCC-be járni.

www.asesor.hu